توجه دوباره ایران به تولید برق تجدیدپذیر در دولت سیزدهم
امتیاز:
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) به نقل از ایرنا، واحد اطلاعات اقتصادی اکونومیست در گزارشی، از توجه دوباره ایران بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در دولت سیزدهم خبر داد و نوشت: سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران اعلام کرده است طی سال جاری احداث یک واحد تولید انرژی خورشیدی به ظرفیت ۲.۲ گیگاوات را به مناقصه خواهد گذاشت. طراحی چنین پروژهای نمایانگر پتانسیل بسیار بالای ایران در زمینه بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر برای جبران کسری رو به افزایش سوخت فسیلی مصرفی در نیروگاههای برق است. با این حال کسری بودجه، تحریمهای آمریکا و شرایط نامناسب سرمایهگذاری از جمله موانع توسعه بیش از پیش فعالیتها در این زمینه است.
اهمیت پروژه
این گزارش افزود: دولت سیزدهم پس از اینکه در سال ۲۰۲۱ روی کار آمده هدفگذاری ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۲۵ را به ۱۰ گیگاوات افزایش داده است که دو برابر رقم در نظر گرفته شده در دولت قبل است. این در حالی است که ظرفیت فعلی تولید انرژیهای تجدیدپذیر در ایران بسیار اندک است و قراردادهای سرمایهگذاری اروپاییها در این حوزه پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ لغو شده است.
منطق گرایش ایران به سمت انرژی خورشیدی و بادی قانع کننده است. ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز در جهان است. اما به دلیل مصرف بیرویه و شدیداً رو به رشد برق ارزان، جمعیت رو به رشد و افزایش فزاینده دمای هوا که نیاز به استفاده از کولر را افزایش میدهد در کنار خشکسالی که تولید برق در سدها را کاهش میدهد با کمبود برق مواجه است. نیروگاههای برق این کشور که با گاز کار میکنند، نمیتوانند نیاز این کشور به برق در جریان اوج مصرف را برآورده کنند. این کمبودها ایران را وادار کرده است در مقاطعی به استفاده از سوختهای مایع بسیار آلودهکننده در نیروگاهها روی بیاورد و یا جریان صادرات گاز به کشورهای همسایه را قطع یا کم کند.